Με μεγάλη μου χαρά σας καλωσορίζω στο 6ο Διεθνές Συνέδριο για τα Συνέδρια και τα Ταξίδια κινήτρων (IMIC).

 

Το συνέδριο που μετράει ήδη 6 χρόνια ύπαρξης, έχει καταφέρει να εδραιώσει την παρουσία του στο χώρο των συνεδρίων και των ταξιδιών κινήτρων στην Ελλάδα, και προσκαλεί κάθε χρόνο αναγνωρισμένους ομιλητές και ειδικούς σε τουριστικά θέματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

Θα ήθελα επίσης να υπογραμμίσω τη σημασία του IMIC για τον ελληνικό τουρισμό, χάρη στην παρουσίαση και ανάδειξη επίκαιρων και σημαντικών θεμάτων που αφορούν στις αστικές και μη περιοχές της χώρας.

 

Τα Συνέδρια και τα Ταξίδια κινήτρων είναι αναμφισβήτητα από τις πιο

αναπτυσσόμενες μορφές τουρισμού παγκοσμίως. Για το λόγο αυτό, τα θέματα, οι τάσεις και οι νέες στρατηγικές που προβάλλονται στο IMIC 2010 θα πρέπει να ληφθούν υπόψη τόσο από το δημόσιο, όσο και από τον ιδιωτικό τομέα.

 

Στόχος μας, σε προσωπικό και σε εθνικό επίπεδο, είναι να εκμεταλλευτούμε τις τρέχουσες τάσεις στο συνεδριακό τουρισμό, χρησιμοποιώντας τις κατάλληλες στρατηγικές, προκειμένου να ενισχυθεί το ελληνικό τουριστικό προϊόν.

 

Είναι ήδη γνωστό ότι ο τα χαρακτηριστικά «ήλιος και θάλασσα» δεν είναι αρκετά πλέον για το ελληνικό brand, αλλά ούτε για την τουριστική ζήτηση. Ως εκ τούτου, όσο περισσότερες από τις μορφές τουρισμού αξιοποιούμε, τόσο περισσότερο μπορούμε να επεκτείνουμε την τουριστική μας περίοδο και να αντιμετωπίσουμε το μεγάλο πρόβλημα της εποχικότητας.

 

Εν τω μεταξύ, θα ήθελα επίσης να σας παρουσιάσω το Athens Tourims Sympossium (ATS) 2010, ένα επιστημονικό συνέδριο που πραγματοποιείται για πρώτη φορά φέτος. Ο ρόλος του στην τουριστική έρευνα αναμένεται να είναι πολύ σημαντικός, καθώς σκοπός του είναι να λειτουργήσει ως φόρουμ για τους ερευνητές, τους εκπαιδευτικούς, τους φοιτητές και τους επαγγελματίες, για να διερευνηθούν οι τάσεις που διαμορφώνουν το παρόν και το μέλλον της τουριστικής οικονομίας.

 

Κλείνοντας, θα ήθελα να εκφράσω την ειλικρινή υποστήριξή μου για τα σχετικά συνέδρια τα οποία συμβάλλουν στον ελληνικό τουρισμό και στην οικονομία.

 

Με εκτίμηση,

 

Αγγελική Γκερέκου

Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού

Designed + developed by Heliowebs